tirsdag 3. mars 2020

UreistStrikkeoppskrift - Vest med hette, til barn

Det handler om deg, det å prøve å møte noe av det du er opptatt av i din hverdag. Det er hva konseptet Prinser & Prinsesser handler om. Hva som interesserer deg, endrer seg litt over tid. Akkurat nå er bærekraft kanskje det viktigste for oss alle.

Som forbrukere har vi, hver for oss, mulighet til å ta klimabevisste valg. Vi kan velge i mellom å handle på nett eller i butikk. Vi kan velge i mellom å kjøpe langreiste eller kortreiste produkter. Vi kan velge hvordan en vare kommer hjem til oss. Vi har rett og slett mulighet til å ta et ansvar for å kjøpe smartere.

Prinser & Prinsesser har et ansvar for å selge smartere. Langreiste produkter i nettbutikken er inntil videre fjernet. Riktignok har vi gode klimavennlige fraktmuligheter via Posten og Bring her i landet, men produkter kan allerede ha reist langt fra fjerntliggende produksjonsland. Siden Prinser & Prinsesser også opererer på det internasjonale markedet, og all frakt ut av landet skjer med fly, har det vært nødvendig å gjøre endringer. Situasjonen rundt flyfrakt og bærekraft avventes.

Hva gjør man da i mellomtiden? Som gründer? Som nettbutikk? Tilbyr helt andre produkter? Hva da


Da gjelder det å prøve å møte hva annet du er opptatt av. Siden du har funnet Prinser & Prinsesser er du kanskje litt engasjert i barn? I naturen? Det å gi barn tid og rom for utfoldelse, oppdagelse og den virkelige frileken utendørs? Prinser & Prinsesser ønsker å inspirere til en lykkelig barndom.

Kanskje trenger også vi, voksenmennesker, en liten oppmuntring til å ta mer av tiden tilbake, stoppe opp og ikke bare fare? Se verdenen mer igjennom barns øyne? Lete etter magien? Finne tilbake til barnet i oss, det som lar seg undre og begeistre? Vi trenger også å komme oss mer ut, ut i naturen, også i hverdagen. Slik finner vi ro, gode følelser, og lykke… Det gjør oss godt, og er viktigere for oss enn vi tror. Husk på det. Husk å ta vare på deg selv.

Barn som skal ut på eventyrferder trenger gode klær og litt utstyr. Da fysiske produkter ble fjernet i fra sortimentet hadde Prinser & Prinsesser allerede startet så smått å designe klær og gaver til barn. Over tid er kolleksjonen blitt utvidet. Nå er det ca 30 ulike design i nettbutikken. Du kan handle strikke- og hekleoppskrifter på klær og gaver til barn, som digitale nedlastbare filer. Helt ureiste produkter. Akkurat nå, er dette Prinser & Prinsesser sitt satsningsområde, fordi bærekraft er så viktig for oss. 


Tøy til barn skal varme og være praktisk. Ull og lommer til fine skatter er kjekt. Og det er fint om oppskrifter er enkle og raske å følge. Hvorfor gjøre det komplisert når man kan gjøre det enkelt? Hvorfor ikke strikke votter frem og tilbake, eller sokker på rundpinne, i stedet for på fem pinner? Jeg vet slike ting betyr noe for deg, derfor har jeg det alltid i bakhodet. Tidløshet i designet er også noe jeg tenker på, fordi håndlaget med kjærlighet og omtanke er så verdifullt. Det er noe vi gjerne blir ekstra glad i og tar godt vare på, gjør vi ikke? Kanskje arves det videre også. Det er jo kjempebra for klimaet! Du velger selv garn å jobbe med. Forhør deg gjerne frem til mer bærekraftige alternativer.

Oppskriftene er nedlastbare, og er tilgjengelige umiddelbart etter kjøp.

Klikk her for å ta en titt på kolleksjonen med strikke- og hekleoppskrifter

Kanskje finner du klær og gaver til barn du selv, eller noen du kjenner, kan ønske å lage? Tips gjerne videre, dersom du liker designene. Da støtter du muligheten for at en liten bærekraftig nisjebedrift kan utvikle seg videre.


Nye design lanseres kontinuerlig, så det er bare å sjekke tilbake i ny og ne.
Den lykkelige barndommen

Liten vandrer på eventyr

Store lommer til alle skattefunn

Stor hette

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar