tirsdag 29. juli 2008

La barna utvikle sin fortellerevne!

Dukketeaterscenen og flaggremsene kan kjøpes i nettbutikken.

Dukketeater er en fantastisk måte for barn å utvikle sin fantasi og fortellerevne på, og de kan holde på i timesvis med den spennende forberedelsen og planleggingen. Super aktivitet ute i hagen på hjemmedager i sommerferien, eller inne på regnværsdager.

Her er noen tips:

La barna finne en historie de kjenner godt og som egner seg til dramatisering. Kanskje en historie i fra en bok, en fabel eller et yndlingseventyr. La barna rigge opp en dukkerteaterscene samt stoler eller puter til publikum. Får barna teften for dukketeater vil de kanskje ønske seg en ’ordentlig’ dukketeaterscene etterhvert. Den kan være verdt investeringen! La barna finne frem passende dukker, bamsefigurer, rekvisita og kostymer som passer karakterene. Her er det bare å rote rundt i lekekassene, mors stoffkurv og kanskje kjøkken skuffene. Utrolig hva man har! Så må barna utvikle et manus, og finne ut hvem som skal si hva. Så øve, øve og øve før den store forestillingen. Da kan mor, far, storebror, mormor og naboer inviteres til å være publikum. Forestillingen kan nå annonseres for så å begynne.

Husk å fortelle barna at de må snakke høyt, rolig og tydelig, og ikke glemme å la dukkene komme inn for å bukke til applausen når forestillingen er ferdig! Lykke til!


Dukketeater er én måte å utvikle kreativitet og fantasi. Leketelt er en annen måte, og som også egner seg til rollelek. Ta gjerne en titt i nettbutikken for inspirasjon til lek.