søndag 8. november 2009

Lekestuedrøm... (interiørbilder)
Bilder (C) Prinser & Prinsesser.

Husk at her er alt smått altså! Hytta er nokså liten, men det er god takhøyde så vi voksne kan fint komme på besøk til de små. Hyggelig å steke minivafler og ta minioppvasken sammen! Jepp, det er vann i minikranen! Lekestuen er ikke helt ferdig innvendig på disse bildene, men nesten! Her går det i fransk, norsk, white country, landlig og shabby chic stil også for barna i deres lekehytte. Det blir jo litt så man selv skulle ønske man var 5 år igjen dette her, men man kan jo alltids snike seg bortom etter barnas leggetid med unnskyldning om at man bare må vaske litt!

Hytta er forøvrig innredet etter juniors egne ønsker om seng, ovn, pipe, innlagt strøm og kjøkken med innlagt vann, foruten utelampe og ringeklokke. (Stjernehimmelen i taket har jeg forresten glemt - noen som har noen idéer til å få det litt stilig til?) For å imøtekomme dette var opprinnelig tanken vår en juksepeis i engelsk stil, kanskje juksepipe på taket, og til nød en utekran, men helst en beskjed om at vann må hentes selv i brønnen. Innlagt strøm kunne vi alltids få til da vi uansett må strekke strømkabler forbi lekehytta og opp til et anneks (mitt atelier). Men, så kom noen til å tenke på denne gamle fine kjøkkenovnen som stod nedstøvet i en kjeller og ikke akkurat kom til sin rett. Den var i full stand og imponerende nok kan brukes på ordentlig vis. Det er klart vi voksne begynte å leke litt med tanken om å mure ordentlig pipe og installere ovnen i denne lekestuen. Så det endte opp med at vi fikk låne ovnen, forhåpentligvis til alles godkjennelse. Da den er nokså liten, valgte vi å bygge den inn slik sånne ovner ofte er. Da kommer den i riktig barnehøyde. Så var det vann da! Denne kjøkkenmodulen (som forøvrig selges i nettbutikken) leveres faktisk med en liten kran. Noe jeg ikke visste, så det ble en positiv overraskelse som satte drømmene noe i sving igjen! Kranen er kjempelett og bitteliten. Den ble snudd og vendt på og jeg ble jo litt nysgjerrig på om den kanskje kunne brukes på ordentlig! Den så da helt ordentlig ut! Vi ble fristet til å prøve. Skulle det vise seg at den ikke virket kunne vi jo bare kjøpe en annen liten kran (baderomskran eller noe). Så, da strømgrøften skulle graves, la vi også ned vannledning. Det viste seg selvfølgelig at kranen lakk som en sil, så jeg vil ikke akkurat anbefale noen å bruke den altså. Men, vi skiftet noen pakninger, skrudde litt til, og lever i håpet om at lekestuen ikke oversvømmes (igjen)! Vi passer veldig på, og skrur av hovedkranen så snart vi, eh barna, er ferdige med å leke. Vi får se hvor lenge den holder!

Vi holdt alle disse finessene med ovn og strøm og vann hemmelig for junior under byggingen. Han fikk heller ikke se selve hytta før den var helt ferdig med interiør og alt. Du kan tro han ble noe overveldet da hytta ble innviet! hehe Takket være litt sponsormidler herfra og derfra (mange takk!), så ble alles lekestuedrøm til virkelighet! Det ble, naturlig nok, noen budsjettsprekker i dette prosjektet da opprinnelig plan var en nokså vanlig lekehytte!

NB - Prinser & Prinsesser har rettighetene til alle bildene av denne lekehytten. Det betyr at det ikke er lov å distribuere eller publisere disse bildene uten tillatelse fra Prinser & Prinsesser.
Legg inn en kommentar