tirsdag 31. mars 2009

Picoter gjør susen - (Vognteppe - del 2)

(Alle rettigheter til oppskrift: Prinser & Prinsesser)

Foto (c) Prinser & Prinsesser


Da er vognteppet ferdig! I hvert fall tror jeg... Jeg lurte på om jeg skulle pynte med 3 grå blomsterrosetter i øverste høyre hjørne, men er litt usikker... De ligger heklet ferdig, men er ikke satt på. Hva synes du? For at teppet ikke skulle bli for sort og trist, pyntet jeg opp med en grå picot-kant rundt det hele. Teppet er endelig i bruk og det ser ut til å være så lystett som jeg ønsket. Denne gangen har jeg festet teppet med dobbeltknute til vognen, så det ikke skal falle av så lett. Jeg tvant en sort snor og festet den i teppet et lite stykke ned fra toppen og bandt fast i toppen på vognhetten! Da er det bare å håpe den lille prinsessen vil sove godt bak det nye teppet!

Halvstaver hekles forøvrig slik:
Som vanlig stav, men trekk tråden igjennom alle de 3 maskene på nålen på en gang. Altså; et kast på nålen. Stikk nålen ned i masken på forrige omgang. Ta så et nytt kast som du trekker igjennom alle tre trådene på nålen.

Picoter pleier jeg å hekle slik:Her finnes det litt flere varianter, men jeg foretrekker denne: 3 lm (luftmasker). 1 fm (fastmaske) i den første luftmasken. Hopp over en maske på omgangen før - 1 kjedemaske i andre maske.

Lurer du på mer om hekling - se Garnstudio's hekleskole her: http://www.garnstudio.com/lang/no/skole/hekle_index.php

Legg inn en kommentar